Bewoners bieden handtekeningen aan in volle raadszaal

De commissievergadering van donderdag 16 mei j.l, over de plannen voor huizenbouw in park Oudegein, zorgde voor een bomvolle raadszaal. Voor het eerst sinds de opening van het nieuwe Stadshuis zat de publieke tribune helemaal vol. De aanwezige bewoners zijn fel gekant tegen de aantasting van het groen en boden wethouders Adriani en wethouder Blom ruim 5.000 handtekeningen aan tegen de plannen. Vele insprekers, waaronder een drietal vertegenwoordigers van Wijkplatform Groen Wonen, hielden vlammende betogen. De parkeerdruk, de aantasting van het groen, het verdwijnen van speelvelden voor de jeugd, de slechte communicatie met de bewoners; er was geen goed woord over voor de plannen.

Vanuit de commissie zelf waren er ook kritische geluiden te horen, ook vanuit de collegepartijen. Zo zijn er nog veel onduidelijkheden over de financiering en de haalbaarheid van het plan. De wijze waarop er met de belangen van de bewoners is omgegaan, verdient ook geen schoonheidsprijs. Dat er in het vervolg goed naar de belangen van de burgers geluisterd moet worden, is duidelijk. Na de discussie greep Wijkplatform Groen Wonen de kans alle volksvertegenwoordigers te herinneren aan hun taak: ze vertegenwoordigen het volk en dienen te handelen in hun belang. Vanavond bleek eens te meer dat het volk geen woningbouw in park Oudegein wil. De boodschap leek aan te komen en leverde instemmend geknik op vanuit de commissie. Wie daadwerkelijk geluisterd heeft, is pas over twee weken bekend, als de Raad een besluit over het verstrekken van een eerste krediet om de plannen verder uit te werken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren