Bewoners Beatrixstraat keken vreemd op bij hun beschadigde auto’s

Afgelopen woensdag 18 januari jl. zijn er in de Beatrixstraat in Vreeswijk, tussen dinsdagavond 17.00 uur en woensdagmorgen 12.00 uur, twee auto’s ernstig beschadigd geraakt. De auto’s waren geparkeerd in de daarvoor aangelegde parkeerhavens ter hoogte van nummer 3. Hoe de auto’s beschadigid zijn geraakt is voor de eigenaren een raadsel. Inmiddels is er aangifte gedaan en het Klanten Contact Centrum (KCC) van de gemeente Nieuwegein ingelicht. Eerke de Haan, een van de eiganren van de beschadige auto’s”  ‘De vogel is gevlogen na het incident, natuurlijk zonder een telefoonnummer en/of adres achter te laten.’

In de Wegenverkeerswet is het strafbaar gesteld om na een aanrijding door te rijden. Hierbij hoeft het niet per definitie te gaan om een ongeluk waarbij een ander letsel heeft opgelopen, maar ook om een aanrijding waarbij er sprake is van louter materiële schade (blikschade).

De Haan: ‘Gezien de hoogte van de schade moet dit door een vrachtwagen [vuilniswagen] veroorzaakt zijn. Mijn verzekering wil het een en ander uitzoeken. Er is ook een proces-verbaal opgemaakt door de politie.’

Als iemand doorrijdt na een aanrijding krijgt deze persoon 12 uur de tijd om zich alsnog te melden bij de politie. Gebeurt dit niet, dat wordt het gezien als een strafbaar feit. Hiervoor kan een maximale boete worden opgelegd van € 6.700,- of een gevangenisstraf van 3 maanden.

Hieronder de foto’s van de betreffende auto’s. Weet u meer? De gegevens van de gedupeerden zijn bekend bij onze redactie en het Klanten Contact Centrum van de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk