Bewoners aan de Utrechtsestraatweg genieten van BBQ ondanks Corona

Wil je voor jouw buurt ook iets leuks organiseren? Vandaag stond BBQ Legend in Nieuwegein. Van een heerlijke burger tot slow smoked spareribs, allemaal bereid in BBQ smokers. Met houtgestookte Amerikaanse smokers en een klassieke volkswagen foodtruck kunnen ze ook bij jou in de buurt de lekkerste en authentiekste gerechten bereiden.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel trok zaterdagmiddag op uitnodiging naar de Utrechtsestraatweg in Nieuwegein om kennis te maken met BBQ Legend, aangesloten bij Buurtkeukens.

Ieder ander jaar zouden er nu elk weekend op festivals en in parken door heel Nederland allerlei kleurrijke foodtrucks opduiken. De Coronacrisis gooide roet in het eten, maar Jeroen Janssen zag een kans: buurtkeukens.

De foodtrucks zijn de afgelopen jaren snel opgekomen. Met steeds meer soorten aanbod en festivals zoals Rrrollend werd de foodtruck een dominant gegeven op festivals en evenementen. Hoewel veel horeca-ondernemers met de handen in het haar zitten door de coronacrisis, lijken de foodtrucks ook nu een uitweg te hebben gevonden.

Ondernemingskans
Het idee van buurtkeukens is dat buurten via de website een foodtruck kunnen uitnodigen om die avond de wijk te voorzien van eten. Via de website kiezen buurtbewoners een maaltijd en een tijdslot uit waarop ze het kunnen ophalen. Steeds meer mensen in buurten namen het initiatief over en bestelden foodtrucks in hun wijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk