Bewoner beschoten woning Vreeswijk verdachte van heling

De bewoner van het huis aan de Beatrixstraat in Vreeswijk dat op 7 februari vorig jaar werd beschoten, moet een werkstraf van 240 uur, een geldboete en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden krijgen, zo wil het OM. Hij wordt verdacht van heling.

De politie krijgt in oktober 2016 een man in de gaten (niet de verdachte) die in een onverzekerde auto rondrijdt. Als de agenten hem aanspreken ruiken ze een sterke henneplucht waarop ze de auto onderzoeken. In de kofferbak worden droognetten en hennepresten gevonden.

AIRBAGS EN NAVIGATIESYSTEMEN
De bestuurder van de auto is tijdens de doorzoeking van de auto het slotenmakersbedrijf van de verdachte ingelopen. De politie vermoedt dat hij hier iets heeft weggelegd en besluit een kijkje te nemen in het pand. Hier vinden de agenten onder andere losse airbags en navigatiesystemen. Ook worden er ‘jammers’ gevonden in het gebouw, een soort stoorzenders waarmee het plaatselijke telefoon- en internetverkeer verstoord kan worden.

Tal van goederen worden in beslag genomen, veelal met weggekraste serienummers. De spullen blijken gestolen te zijn.

BESCHIETING
Ruim een half jaar later, in mei 2017, worden op Marktplaats verschillende advertenties gezien waarop de verdachte navigatiesystemen, airbags en jammers aanbiedt. Opnieuw worden bij de sleutelspecialist gestolen spullen gevonden zoals modeltreinen en een paspoort.

In februari 2018 wordt vervolgens de woning van de verdachte beschoten. “Het klonk als een machinegeweer. Zo’n geluid gaf het wel”, zei een omwonende destijds over de schietpartij. Als de woning wordt doorzocht, worden opnieuw een groot aantal jammers gevonden en in beslag genomen.

Het OM noemt de man hardleers en eist de maximale werkstraf. Over twee weken volgt een uitspraak.

Dank aan onze samenwerkingspartner: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren