Beweging van hersenen en lichaam

Verondersteld wordt dat het welbevinden van de dementerende als gevolg van goede psychosociale en emotionele begeleiding toeneemt. Gedragsproblemen in de thuissituatie verminderen waardoor de zorg voor de mantelverzorgers draaglijker wordt. Eén middel om dit te bereiken is om regelmatig psychomotore therapie aan te bieden aan de dementerende.

Door middel van aangepaste bewegingsactiviteiten leert de dementerende oudere omgaan met de eigen beperkingen. In deze lezing wordt enerzijds ingegaan op de theorie, visie en achtergronden en anderzijds is er gelegenheid om aan de hand van praktische oefeningen aan den lijve de meerwaarde van psychomotore therapie te ervaren.

Als mantelzorger, vrijwilliger of anders geïnteresseerde bent u van harte welkom op vrijdag 23 mei 2003 om 14.00 uur in het Ontmoetingscentrum Nieuwegein aan de Nedereindseweg 1.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren