Bewegen op recept met Sport ID Nieuwegein

Bewegen is soms het beste geneesmiddel. Daarom kan uw huisarts of fysiotherapeut een beweegrecept voor u uitschrijven voor een passend persoonlijk beweegprogramma. Hierbij werken de gezondheidscentra en fysiotherapeuten van Surplus samen met beweegaanbieders in Nieuwegein. Vanaf dit najaar wordt het programma Bewegen op recept gecoördineerd door de buurtsportcoaches van Nieuwegein.

Met Bewegen op recept gaan deelnemers gedurende drie maanden eenmaal per week onder deskundige begeleiding bewegen. Samen met de fysiotherapeut of praktijkondersteuner kiezen deelnemers, na een persoonlijk intakegesprek, voor de beweegactiviteit die het beste bij hen past. Activiteiten zijn onder andere zwemmen, wandelen of fitness. Voor het gehele traject, inclusief 12 keer sporten, wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 35,-.

Het programma van Bewegen op recept blijft zich ontwikkelen. Inmiddels is gestart met een pilot die zich richt op Parkinson patiënten en wordt er gewerkt aan een partnerschap met diverse sportverenigingen om ook dit jaar nog pilots op te zetten voor de sporten hockey, tennis en voetbal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren