Beveiligers PI Lelystad betrappen drugssmokkelaar uit Nieuwegein

De politie in Lelystad heeft afgelopen woensdag diverse smokkelaars aangehouden die probeerden drugs binnen te smokkelen in de PI in Lelystad. De 24-jarige Nieuwegeiner werd in de middag opgepakt samen met zijn kompaan uit Woerden. In de ochtend probeerde al een 22-jarige vrouw uit Diemen drugs in een T-shirt binnen te smokkelen in de gevangenis in Lelystad.

De 24-jarige man uit Nieuwegein en een 26-jarige man uit Woerden, die softdrugs naar binnen probeerden te smokkelen, werden betrapt door de beveiliging. Beide mannen zijn na verhoor door de politie vrijgelaten en krijgen een boete.

Dinsdag werd ook al een man uit IJsselstein betrapt in Lelystad. Hij probeerde cocaïne de gevangenis binnen te smokkelen.

Ook de beveiliging van de gevangenis in Nieuwegein staat op scherp
Op vrijdag 30 december hield de politie in Nieuwegein ook een verdachte aan bij de gevangenis aan De Liesbosch. Hij gooide een pakketje over de muur van de gevangenis. Deze aanhouding vond plaats nadat de politie in Nieuwegein een melding kreeg over een verdachte situatie rond de gevangenis in Nieuwegein. Het detectiesysteem van de gevangenis merkte deze daad op. Later bleek dat het ging om een smartphone voor één van de gevangenen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk