Bettie Muller neemt afscheid na 40 jaar vrijwilligerswerk

40 jaar deed Bettie Muller vrijwilligerswerk, waarvan 34 jaar bij ’t Laantje in Vreeswijk. Dan mag je met recht stellen dat je een enorm forse bijdrage hebt geleverd aan het welzijn van de Nieuwegeinse bevolking. Nu ze 80 jaar is geworden vindt ze dat het tijd wordt het stokje door te geven. Als afscheid kreeg Muller een High Tea aangeboden door haar collega vrijwilligers en de gasten van ’t Laantje aan de Lekdijk.

De 80-jarige Bettie Muller

’t Laantje is één van de oude balkenloodsen op de Lekdijk die lang geleden is omgebouwd is tot een huiskamer voor Nieuwegeiners. Een kaartje leggen, een praatje maken, uitkijken over de altijd druk bevaren Lek, rustpunt voor wandelgroepen, samen werken aan buurtfeesten, e.d. En dat alles moet natuurlijk gecoördineerd worden. En dat is wat Bettie deed.

In al die jaren heeft Bettie een groep mensen om zich heen verzameld die elkaar helpen deze openbare huiskamer goed te laten functioneren. Muller verhuist nu uit Nieuwegein, dus naast de leeftijd was dat ook een goede reden om te stoppen. Maar in de discussie die er ontstond hoe de groep nu verder moet gaan zonder haar, was duidelijk dat ze nog steeds met hart en ziel meepraat over het reilen en zeilen van de huiskamer aan de Lekdijk. En dat is ook niet zo verwonderlijk, na 34 jaar aan het roer te hebben gestaan.

‘t Laantje aan de Lekdijk in Vreeswijk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk