Betere Buurten van start in Zuilenstein

Betere Buurten is van start gegaan in twee buurten in de wijk Zuilenstein: Bazuinlaan en Carillonlaan. Dit is het gebied tussen de Sweelincklaan, de Manonsingel en de trambaan. In deze negende Betere Buurt in Nieuwegein gaan we samen met inwoners, basisscholen, Reinaerde, Portaal en andere betrokkenen aan de slag om de buurt op te knappen. Samen zorgen we ervoor dat de buurt straks klaar is voor de toekomst.

De buurt leren kennen
Om erachter te komen waar de buurt behoefte aan heeft en welke dromen en ideeën er voor de buurt zijn, zijn we gestart met de verkenningsfase. Tijdens buurtgesprekken hebben we veel mensen gesproken. Inwoners zijn heel tevreden over hun buurt en wonen er met veel plezier. Er zijn zelfs al mooie initiatieven geopperd. We hebben ook een aantal aandachtspunten gehoord over bijvoorbeeld de verkeerssituatie bij het brengen en halen bij de scholen, hardrijders in de buurt het onderhoud van het groen.

Wethouder Betere Buurten Guido Bamberg was aanwezig bij de buurtgesprekken: “Goed om te zien dat inwoners van jong tot oud en van nieuwkomer tot bewoner van het eerste uur naar de buurtgesprekken kwamen om kennis te maken en ons te vertellen wat zij van de buurt vinden. Hierdoor zijn we te weten gekomen wat er zo leuk is aan de buurt en ook van wat we met elkaar kunnen aanpakken en verbeteren. Dit is een mooi uitgangspunt om aan de slag te gaan.”

Alles wat we ophalen in de verkenningsfase koppelen we via een kansenkaart terug aan de buurt. Na de zomer verwerken we de kansen in het ontwerp voor de openbare ruimte.

Keuze voor de buurt
De wijk Zuilenstein is door de gemeente uitgekozen, omdat de buurt 40-50 jaar oud is en dat zie je buiten. Op meerdere plekken zijn straten en stoepen verzakt en zorgen te grote bomen voor overlast. Het is belangrijk om de buurt leefbaar te houden. Daarom gaat het team van Betere Buurten hier aan de slag om ervoor te zorgen dat bewoners hier ook in de toekomst comfortabel en prettig kunnen blijven wonen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk