Betere Buurt De Schansen actief op De Dag van de Buurt

Op de Dag van de Buurt op donderdag 19 mei aanstaande laten meerdere buurten in Nederland de kracht van hun buurt zien. Ook de bewoners van de wijk Fokkesteeg zullen actief zijn. Op de Dag van de Buurt op 19 mei laten we de kracht van buurten in heel Nederland laten zien. Mischien wel bij jullie, of in alle andere buurten in Nederland.

De Dag van de Buurt is een gezamenlijk initiatief van Ministerie BZK, Platform31, Movisie LPB en LSA. Hiervoor werken we samen in een programma aan een nieuwe aanpak ‘leefbaarheid en veiligheid’. De organisatie is in handen van LSA, het landelijk netwerk van actieve bewoners en het LPB.

Betere Buurt Schansen in Fokkesteeg
In de buurt De Schansen in Fokkesteeg, gebouwd in de jaren ’70 wordt hard gewerkt aan een Betere Buurt. Samen met bewoners uit deze buurt zijn plannen ontwikkeld voor het vernieuwen en toekomstbestendig maken van de openbare ruimte. Zo maken de bewoners de buurt groener, schoon en veilig en gezonder. Op dit moment is de uitvoering in volle gang. Tijdens De Dag van de Buurt zal meer vertelt worden over de Betere Buurtenaanpak en laten de initiatiefnemers je tijdens een wandeling verschillende initiatieven en projecten zien. Zoals muurschilderingen, buurttuinen en groeninitiatieven, locaties voor sport- en spel en ontmoetingsactiviteiten.

Wijknetwerk Fokkesteeg, stichting Bewonersinitiatieven Fokkesteeg, Stichting Balans, Enik Recovery College en gemeente Nieuwegein nodigt iedereen uit om 13.00 uur in gebouw Enik Recovery College aan de Hoornseschans 101. Hier zal worden getrakteerd op een Arabische lunch. Van 14.00 uur tot 15.30 uur worden de gasten rondgeleid door de Schansen en krijgt iedereen een toelichting op het project Betere Buurten. Tussen 15.30 uur en 16.00 uur zal de dag worden afgesloten met een kopje koffie. Aanmelden kan op deze pagina.

One thought on “Betere Buurt De Schansen actief op De Dag van de Buurt

  1. Noviansie

    Betere buurten? Ik woon op de schansen waar ze nu mee bezig zijn. De bestrating is 1 grote aanfluiting. Alles is schots en scheef gelegd. Putten die gevaarlijk diep liggen zo kunnen we wel doorgaan. Totaal geen verbetering eerder een aanfluiting

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk