Betere afstelling verkeerslichten

De gemeente vervangt vanaf deze week de regelkast van de verkeerslichtinstallatie op het kruispunt AC Verhoefweg – Taludweg – Galecopperlaan. Deze werkzaamheden zullen enig oponthoud voor het verkeer veroorzaken. De verkeerslichten worden beter op elkaar afgesteld en daardoor zal het voor linksaf slaande auto’s niet meer nodig zijn om twee maal voor een rood verkeerslicht te stoppen. Ook worden de verkeerslichten bij de Taludweg beter afgestemd op de lichten bij de Symfonielaan. Er worden ook energiezuinige led lampen in de verkeerslichten aangebracht.

Vanaf maandag zijn er al enige voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Van dinsdag 13 tot donderdag 15 maart gaan de verkeerslichten op dit kruispunt er uit. Op donderdag 15 maart wordt de nieuwe installatie in gebruik genomen. Er wordt dan een nieuwe regelkast geplaatst en alle verkeerslichten vervangen door nieuwe exemplaren. De rijweg wordt tijdens de uitvoering van de werkzaamheden versmald naar één rijstrook per rijrichting om de snelheid van de automobilisten te matigen.

De afgelopen periode is een aantal ongelukken geweest bij de AC Verhoefweg. De gemeente hoopt met de nieuwe verkeerslichteninstallatie bij te dragen aan de verkeersveiligheid van de weggebruikers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk