Betaald werk blijft hoogste prioriteit voor Nieuwegein

Tijdens de raadsvergadering van 31 maart jl. heeft de VVD samen met PvdA, D66 en Ieders Belang een amendement ingediend op het schetsontwerp Lekstroom werkt. Dit amendement is met grote meerderheid in de Raad aangenomen.

Het oorspronkelijke schetsontwerp introduceerde een paradigma waarin een focusverschuiving van betaald werk naar betaald en onbetaald werk werd voorgesteld. Hierdoor werd onbetaald werk als mogelijke eindscenario geïntroduceerd voor mensen die moeilijk of niet aan het betaald werk kunnen komen. Het gevolg hiervan is dat deze groep voor altijd uitkeringsafhankelijk blijft zonder enig perspectief op betaald werk.

De VVD fractie kon zich hier niet in vinden. De VVD fractie vindt dat betaald werk altijd de hoogste prioriteit verdiend. De focus moet hier dan ook op gericht zijn en blijven. De weg naar betaald werk kan via onbetaald werk worden bereikt maar het uiteindelijk doel is nog steeds het bereiken van betaald werk (dus arbeidsparticipatie).

De VVD fractie vindt dat maximaal ingezet moet worden op zelfredzaamheid van de mens waarbij betaald werk het hoogste goed blijft. Het schetsontwerp is voor de uitvoering en bijsturing van het beleid het uitgangspunt van Nieuwegein geworden. Dit raakt inwoners die vallen onder de Participatiewet, de WSW of de WMO.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk