Bestuursdienst/Strategie en Bestuur (2001/12643)

Enige tijd geleden is door het college besloten enkele experimenten uit te werken ten behoeve van het ontwikkelen van het instrument bestuursopdrachten voor de ambtelijke organisatie.

Het college is akkoord gegaan met de uitwerking van de bestuursopdracht voor de werkconferentie veiligheid Nieuwegein. Deze uitwerking beoogt diverse vormen van particulier initiatief te betrekken bij de verdere ontwikkeling van veiligheidsbeleid. Dit vanuit de opvatting, dat veiligheid niet alleen een zaak is van de gemeente, maar burgers, instellingen en bedrijven daarin een belangrijke rol moeten spelen om dit beleid te verbreden en tot een succes te maken.

De bestuursopdracht geeft in hoofdlijn informatie over het werkproces dat tot deze werkconferentie leidt. Daarnaast beschrijft het tweede deel van de bestuursopdracht in hoofdlijnen het werkproces en te bereiken resultaat voor de nieuw te maken nota Integrale veiligheid, welke in juni 2002 in de gemeenteraad van Nieuwegein ter besluitvorming voor zal liggen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk