Bestuursdienst/Bedrijfsvoering /Personeel Organisatie en Informa

Het college heeft kennis genomen van een de gewijzigde fiscale randvoorwaarden wat betreft het fietsplan voor medewerkers van de gemeente. Voortaan mogen medewer-kers (eenmalig) een fiets van € 2000,- aanschaffen, maar het bedrag wat vrijgesteld is, is beperkt tot € 749,-. De gemeente draagt (vanaf het begin van het fietsplan) € 476,- bij.

Ook heeft het college een aanpassing in het reglement van het fietsplan vastgesteld. In het oorspronkelijke fietsplan stond dat medewerkers aan het het fietsplan konden deelnemen tot 31 mei 2000. Het was geen ‘voortdurende’ secundaire arbeidsvoor-waarde maar een ‘eenmalige’, ter gelegenheid van de verhuizing naar het nieuwe gemeentehuis. Medewerkers die ná 31 mei 2000 in dienst kwamen / komen konden / kunnen echter ook (eenmalig) meedoen. Dit is in het reglement aangepast.

Ook is voor nieuwe fietsen de premie voor een diefstalverzekering aanzienlijk ver-hoogd. Het gevolg hiervan is dat de Nationaal Fiets Projecten (NFP) de oorspronkelijk kortingsregeling niet kon handhaven. Daarom kunnen medewerkers in het kader van het fietsplan alleen nog een fiets aanschaffen exclusief diefstalverzekering. Daar staat tegenover dat de medewerker een korting krijgt van € 50,-. De verzekering komt voor eigen rekening van de medewerker.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren