Bestuursdienst (2001/11256)

Het ministerie van Financiën heeft bij een brief d.d. 12 oktober een zogenoemde euromonitor toegezonden. In de brief worden de resultaten van Nieuwegein gepresenteerd als het gaat om de stand van zaken met betrekking tot. de invoering van de euro in de gemeente. Belangrijkste resultaten:

a. de gemeente Nieuwegein behoort volgens genoemde brief thans tot de groep van circa 50% van de gemeenten die redelijk of goed op schema ligt;

b. volgens de bij genoemde brief gevoegde ‘factsheets’ ligt de gemeente Nieuwegein bij de daarin gehanteerde vier indexen voor op de eveneens gehanteerde ‘Referentie 2001’.

In de recent vastgestelde tweede tussenrapportage met betrekking tot het europroject werd voorspeld dat deze gemeente de, bij de vorige euromonitor van het rijk gebleken achterstand ten opzichte van de landelijke planning, bij de thans verschenen monitor grotendeels zou hebben ingelopen. Deze voorspelling blijkt nu dus bewaarheid. Het college heeft de brief en de euromonitor voor kennisgeving aangenomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk