Bestuurders van trouwstoet krijgen een bekeuring

De verkeerspolitie heeft bekeuringen uitgedeeld aan deelnemers van een trouwstoet. De bruiloftsgasten reden afgelopen zondagmiddag in optocht van Nieuwegein naar Rotterdam en hun verkeersgedrag werd door agenten nauwlettend in de gaten gehouden.

Volgens de politie hielden de meeste automobilisten zich netjes aan de regels. Twee bestuurders werden in Nieuwegein op de bon geslingerd voor onveilig rijgedrag.

De agenten controleerden de stoet vanuit een opvallende politiewagen en een onopvallende surveillanceauto. De politie laat weten dat mensen die zich niet aan de regels houden bekeurd worden, ook al zijn er sommige tradities. Onveilig rijgedrag wordt altijd bekeurd.

Over de traditie van een Turkse trouwstoet
Het is een oude Turkse traditie vanop het platteland. In colonne trekt men van het dorp van de jongen naar het dorp van het meisje. Daar moet je het meisje ‘uithalen’ met toestemming van de ouders en dan gaat het in colonne naar de plaats van het feest. Dat gebeurt met veel muziek, getoeter, geblaas en dans. Dat gebruik zet zich de laatste jaren steeds meer door bij de Turken in ons land.

De autostoeten worden overigens steeds populairder. Italiaanse beginnen het ook over te nemen. Het is trouwens geen exclusief Turkse traditie. Ook Grieken en mensen uit de Balkan doen het.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren