Update: Man rijdt na verkeersconflict markt op, niemand gewond

In Batau Noord is een man slalommend met zijn auto over de wekelijkse dinsdagmarkt bij het Muntplein gereden. De markt stond vol met kraampjes en bezoekers. Wonderwel raakte niemand gewond. Bij de bezoekers en de marktkooplui van de markt in Nieuwegein zat de schrik er flink in.

Volgens de politie zat de bestuurder even daarvoor in een verkeersruzie op de A. C. Verhoefweg. Hij zou voor zijn eigen veiligheid zijn gevlucht. De Nieuwegeiner had rookwaar bij de Shell op A. C. Verhoefweg gekocht. Daar schijnt ruzie te zijn ontstaan, waarna hij werd achtervolgd door één of meerdere auto’s. Om zijn achtervolger(‘s) van zich af te schudden heeft hij zich niet gerealiseerd dat er op dat moment een markt gaande was. Zo laat een kameraad van de man weten. Het voorval zou rond 11.30 uur gebeurd zijn.

Volgens ooggetuigen zou de 30-jarige automobilist uit Nieuwegein met een behoorlijke snelheid langs de kraampjes hebben gereden. Henk Gorter, eigenaar van een snoepkraam op de markt bij winkelcentrum Muntplein, was getuige van het incident. Toen de auto volgens hem met zo’n vijftig kilometer per uur langsreed, kon hij nog wat naar de bestuurder roepen. “Doe eens rustig aan joh! Mafkees!”

Hij reed aan de andere kant van de markt zijn auto klem op een pilaar en een muur aan de Florijnburg. Daar is hij door de politie aangehouden en in de boeien geslagen. De auto raakte door deze actie licht beschadigd. Bezoekers van de markt zijn door de politie gehoord.

De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is en vraagt zowel de andere automobilist, als getuigen van de voorafgaande verkeersruzie zich te melden om hun informatie door te geven. Dat kan via het telefoonnummer: 0900-8844.

Onze fotograaf Paul Oor was ter plekke en maakte onderstaande foto’s.

De man wordt in de boeien afgevoerd. Foto: Johan Morgenstond

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk