‘Bestuur kledingbank kan niet langer aanblijven’

Als het aan de verschillende politieke partijen in Nieuwegein ligt moet het bestuur van de Nieuwegeinse kledingbank opstappen. De voorzitter van het bestuur ligt onder vuur nadat bekend werd dat ze verdacht wordt van uitkeringsfraude. Hoe hoog de fraude is wil de gemeente niet zeggen vanwege privacy redenen.

De sociale recherche van de gemeente Nieuwegein heeft een onderzoek ingesteld naar voorzitter Daniella Frederica (foto). Volgens de gemeente Nieuwegein heeft ze twee jaar lang onterecht een uitkering ontvangen. Hiervan is inmiddels aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie. Volgens verschillende politieke partijen kan het bestuur, bestaande uit Frederica en haar partner Rob Burgwal, niet langer aanblijven. “Of iemand schuldig is, daarvoor hebben we het Openbaar Ministerie. Maar als je het initiatief van de kledingbank een warm hart toe draagt stap je op”, aldus CDA’er Roelof Jan de Wild. “Ik vind het niet kunnen, iedereen moet zich aan de regels houden”, zo zegt de lijsttrekker Jacqueline Verbeek van Ieders Belang.

De politieke partijen hopen wel dat de kledingbank blijft bestaan. “Daar maken inmiddels al ruim 400 mensen uit onze gemeente gebruik van”, zegt de Wild.

Daniëlla Frederica geeft aan dat ze niet van plan is om op te stappen. “Het is mijn bedrijf.” Verder wil ze niets over de zaak kwijt. Op haar facebookpagina zegt Frederica: ‘Waarom moeten mensen altijd het zelfde doen als ik. Snap dat niet maar als ik het doe mag het niet maar mensen die gewoon thuis zitten met een uitkering mogen alles en ik wordt aan banden gelegd ik snap het even niet meer en mensen die mijn ideeën overnemen (kom eens met wat nieuws ) ik vind het oneerlijk.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren