Update: Besteleend crasht na achtervolging op A2

Op de A2 bij Nieuwegein is vannacht een gestolen oldtimer gecrasht. De bestuurder trok met een snelheid slechts 60 kilometer per uur de aandacht van passerende agenten en toen ze hem wilden aanhouden, gaf de man gas.

Er werd een achtervolging ingezet, waarbij de verdachte zijn besteleend (1977) niet meer overeind kon houden. De wagen sloeg om en raakte zwaarbeschadigd. De bestuurder is aangehouden.

Uit nader onderzoek bleek dat de Citroën waarschijnlijk is gestolen, net als de lading fietsen en planken die in de wagen waren gestouwd. Door het incident werden vier van de vijf rijstroken van de A2 afgesloten zodat de politie veilig sporenonderzoek kon doen. Het onderzoek loopt nog.

UPDATE
De man die vannacht een oldtimer in de prak reed op de A2 had eerder deze week ook al een botsing met een golfkarretje. De Duitser zonder vaste woon- of verblijplaats zit nu vast voor verhoor.

Vannacht trok de man opnieuw de aandacht van de politie toen hij met een gangetje van 60 kilometer per uur in een klassieke Citroën AK over de A2 bij Maarssen reed. Agenten hadden ook het vermoeden dat de man had gedronken. Toen ze de Duitser aan wilden aanhouden, gaf de man vol gas.

Er werd een achtervolging ingezet, waarbij de verdachte zijn besteleend (1977) niet meer overeind kon houden. De wagen sloeg om en raakte zwaarbeschadigd.

Uit nader onderzoek bleek dat de Citroën waarschijnlijk is gestolen, net als de lading fietsen en planken die in de wagen waren gestouwd. Agenten herkenden de bestuurder van een aanhouding eerder deze week voor de diefstal van een golfkarretje. Hij kwam toen in het vizier van de politie nadat hij met die kar in Nieuwersluis tegen de auto van een vrouw botste.

Door het incident met de klassieker vannacht werden vier van de vijf rijstroken van de A2 afgesloten zodat de politie veilig sporenonderzoek kon doen. Het onderzoek loopt nog.

Actiebeeld van de politie die avond

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk