Besparen op je bestaande lening, hoe?

Of je kunt besparen op je lening hangt van een aantal factoren af. In dit artikel geven wij een beeld van wanneer je kunt besparen en hoe dit in zijn werk gaat. Het belangrijkste is dat je als klant regelmatig je bestaande lening(en) tegen het licht houdt. Dit is vaak kosteloos en kan je een behoorlijke besparing opleveren.

Wanneer besparen?
Over het algemeen kun je besparen wanneer je al lange tijd een bestaande lening hebt. De huidige rentestanden zijn nu namelijk lager als een aantal jaren geleden. Daarbij komt dat niet alle banken dezelfde (lage) rente in rekening brengen. Je leningvorm is daarbij ook bepalend, heb je een lening in de vorm van een rekening courant, creditcard schuld of koop op afbetaling dan is er ook een grote kans dat je kunt besparen. Dus:

  • Heb je een bestaande oudere lening?
  • Heb je meerdere leningen?
  • Heb je een andere vorm van krediet zoals een roodstand, rekening courant of credit card schuld?
  • Of een combinatie van bovenstaande vormen?

Dan kun je naar alle waarschijnlijkheid besparen! Het loont in ieder geval om vrijblijvend een offerte aan te vragen om deze leningen over te sluiten voor het totaalbedrag van je bestaande leningen. De offerte gaat je inzicht geven in de mogelijke besparing. En ook hier geldt hoe lager de rente en hoe korter de looptijd hoe voordeliger de lening uiteindelijk uitpakt.

Offerte aangevraagd en dan?
Wanneer je de offerte hebt aangevraagd en er mogelijkheden zijn om je de gewenste bedragen te lenen, ontvang je een vrijblijvende offerte. Je kunt dan zelf nagaan of en hoeveel deze nieuwe lening goedkoper is. Kijk hierbij niet alleen naar de te betalen maandtermijn maar combineer deze met de looptijd en de aangeboden rente. Deze combinatie bepaalt hoeveel je uiteindelijk over de looptijd van de lening betaald, vergelijk dit met je huidige situatie en bepaal of dit voordeliger voor je uitpakt. Heb je liever hulp bij deze vergelijking? Laat je dan adviseren door een kredietspecialist.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren