Beschuit-custardpudding met vruchten

Zomers, eenvoudig en lekker toetje van custardpudding (ouderwets), beschuit (makkelijk) en zomerfruit (vers en gezond). Maak het even snel voor je met koken begint en laat het tot gebruik in de koelkast staan.

Voor 4 personen
½ liter melk
40 g custardpoeder
½ zakje vanillesuiker
30 g suiker
75 g aardbeienjam
4 beschuiten
verse aardbeien en/of frambozen

Extra: 4 glazen of coupes

Neem 3 tot 4 eetlepels af van de melk en doe dit in een bakje.
Breng de rest van de melk aan de kook. Roer vanillesuiker, suiker en custardpoeder door de achtergehouden melk, alle klontjes moeten opgelost zijn.

Roer 3 tot 4 eetlepels van de gekookte melk door het custardpapje.
Schenk dit custardpapje al roerend door de hete melk. Laat het op een laag vuur nog even goed binden, ondertussen goed blijven roeren. Haal de custard van het vuur en laat een tijdje afkoelen.

Verwarm de jam met ca. 150 ml water (magnetron) en roer dit tot een dun sausje. Verkruimel boven ieder glas een beschuit. Schenk de helft van het aardbeienjamsausje over de vier glazen. Verdeel de custard ook over de vier glazen en schenk er als laatste de rest van het aardbeienjamsausje overheen. Garneer met de frambozen en/of de aardbeien die eerst in stukjes zijn gesneden. Laat dit toetje tot het moment van serveren afkoelen.

Tip
Strooi een beetje suiker over de custardpudding voor je deze af laat koelen. De smeltende suiker voorkomt de vorming van een vel op de pudding. ’s Winters smaakt dit toetje natuurlijk ook heel lekker. In plaats van de verse aardbeien en/of frambozen kun je dan fruit uit blik of diepvries nemen of vers fruit dat dan voorhanden is.

Weetje
Echte custardpudding wordt gemaakt door melk, suiker en eieren op te koken tot een dikke vla, die afgekoeld, opstijft tot een pudding. Custardpoeder, op basis van maïszetmeel, wordt opgekookt met melk en suiker. Naar gelang de hoeveelheid gebruikte melk kun je er vla of pudding van maken. Custard (pudding of vla) is een belangrijk onderdeel van veel nagerechten en gebak. Het wordt o.a. gebruikt voor het bekende nagerecht Crème Brûlée, een custardtoetje met daarop een knapperig laagje suiker, dat men vlak oor het opdienen karameliseert.

Nagerecht
Tijd: ca. 20 minuten
Bron Allerhande nr. 8-2008
Vragen? olgahs@hotmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk