Benefieconcert Make A Smile

Op zondag 4 februari 2018 wordt er een benefietconcert georganiseerd in theater DE KOM in Nieuwegein. De opbrengst zal geheel ten goede komen aan Operatie Glimlach.

Operatie Glimlach is een initiatief van Dokters van de Wereld. Tijdens hun missies opereren zij kinderen en jongvolwassenen met een schisis. Hiermee wordt hen de zorg geboden die normaal gesproken niet toegankelijk is. Deze zorg is voor velen vaak te kostbaar, niet beschikbaar, onveilig of onvoldoende nabij.

Daarnaast zijn er landen waar geen of weinig goed opgeleide chirurgen beschikbaar zijn. Toch kan men niet zonder deze medische hulp. We zien vaak dat kinderen geen kans hebben op een eerlijke toekomst als zij niet worden geopereerd, omdat zij er anders uitzien of omdat zij functioneel beperkt zijn.

De organisatie: ‘Met ons benefietconcert hopen wij bij te kunnen dragen aan de goede werken van Operatie Glimlach. Initiatiefneemster van dit concert is Laura Hulzebos [19 jaar oud]. Zij is geboren met een dubbelzijdige schisis en weet uit ervaring hoe belangrijk deze medische zorg is. Als ervaringsdeskundige kent zij persoonlijk de impact heel goed van een dergelijke handicap.’ Het motto van het benefietconcert is:

Let our smile change their world, as their world changes with a smile.

De kaartverkoop is op 18 September 2017 van start gegaan. Het concert heeft een lokaal karakter en wordt met en in Nieuwegein georganiseerd. Als zangeres en muzikant wilde Laura graag een muzikale avond organiseren, in samenwerking met diverse (lokale) acts.

Tijdens haar schooljaren op het CALS college in Nieuwegein heeft Laura met veel plezier samengewerkt met muziek docenten en docenten met een muzikale feeling. Gedurende die jaren heeft zij veelvuldig opgetreden en de liefde voor muziek is met name in die periode uitgegroeid tot haar grootste hobby. Tijdens het benefietconcert zal Laura nogmaals optreden met haar muzikale begeleider tijdens die jaren, Joost Overmars.

Eén van de andere lokale acts is Theater Totaal, een initiatief waar talentvolle muzikanten en acteurs met een verstandelijke beperking hun droom als uitvoerend artiest kunnen waarmaken. Theater Totaal is in 1996 opgericht naar een initiatief van Jan Lommers, met als doel om mensen met een verstandelijke beperking mogelijkheden te bieden om hun aanleg voor muziek of theater te ontplooien. De band Total Loss van Theater Totaal zal tijdens het benefietconcert een deel van de optredens verzorgen. De band Total Loss wisselt eigen werk af met swingende covers en prachtige liefdesliedjes.

Tevens heeft het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest [NAS] haar deelname bevestigd. Het NAS is opgericht in 1984 door een groep muziekliefhebbers. Enthousiasme en muziek maken liggen aan de basis van het orkest. De orkestleden komen uit Nieuwegein en verschillende plaatsen uit de omgeving. Sinds 1989 staat het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest onder leiding van dirigent Hans de Munnik. Het NAS speelt onder andere een aantal ‘klassieke’ popsongs met lead zang van Laura.

Als Special Guest is er een gastoptreden van Pearl Joan. Pearl is zangeres en songwriter, en bij het grote publiek bekend van haar deelname aan The Voice, haar album The Time is Now, of haar hoofdrol in de musical Dreamgirls van Albert Verlinde. Een paar jaar geleden volgde Laura zang workshops van Pearl Joan en nu slaan zij de handen ineen voor het goede doel. Naast haar solo optreden zal Laura samen met Pearl Joan ook een duet ten gehore brengen.

De gehele avond staat onder begeleiding van een professionele band. Van Pop tot Soul, van Jazz tot klassiek. Alle soorten muziek komen deze avond voorbij. Het belooft een mooie en gevarieerde muzikale avond te worden.

Kaartverkoop verloopt via Theater DE KOM.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk