Katern

‘Beleef het mee in de Middeleeuwen’

In de week van 11 tot en met 15 augustus is het weer zover: de Kindervakantieweek! Kinderen van 4 tot en met 12 jaar uit de wijken Batau-Noord en –Zuid kunnen zich de hele week uitleven onder het thema ‘Beleef het mee in de Middeleeuwen’. De week die wordt georganiseerd door buurtcentrum ’t Klokhuis en buurthuis De Bongerd vindt deels plaats in de Bouwspeeltuin Bouwgein en dit jaar voor het eerst ook deels in ’t Klokhuis (gevestigd in jongerencentrum Time Out aan de Nedereindseweg 401).

Maandag start de week in Bouwgein en wordt uiteraard een begin gemaakt met het bouwen van prachtige kastelen. Dinsdag wordt in ’t Klokhuis gewerkt aan Middeleeuwse kostuums en worden allerlei attributen gemaakt die men in de Middeleeuwen gebruikte. De woensdagmorgen gaan de jongsten (4 t/m 9 jaar) naar theater De Kom voor een kindervoorstelling. De oudsten (10 t/m 12 jaar) hebben dan een spannend sportspektakel in en om de voetbalkooi aan de Nedereindseweg.

Woensdagmiddag gaan de jongsten sporten en hebben de oudste kinderen een supergave disco in buurtcentrum De Boog in Galecop. Op donderdag zitten we weer in Bouwgein om verder te bouwen en allerlei andere spannende dingen te doen.

De donderdagavond is voor de 6 t/m 12 jarigen traditioneel gevuld met een disco in ’t Klokhuis (gebouw Time Out aan de Nederiendseweg 401), daarna een spannende speurtocht door de wijk die in Bouwgein eindigt. Kinderen vanaf 6 jaar mogen daarna overnachten op de bouwspeeltuin. De vrijdagmorgen is er een slotevenement waarbij ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden van harte welkom zijn.

Een week meedoen aan de Kindervakantieweek kost slechts € 7,50 per kind per week en de kaartverkoop is deze week gestart. Mensen die het leuk vinden om deze week een handje te komen helpen, zijn van harte welkom! Info: 030 – 60 322 50.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk