Beleef de Veiligheidsdag op zaterdag 15 oktober!

Wil jij meemaken hoe hulpdiensten te werk gaan tijdens een incident? Tips krijgen hoe jij je huis veiliger kan maken? Of een blusauto, politiemotor of een ME bus van dichtbij bekijken? Kom dan naar de Veiligheidsdag op zaterdag 15 oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur op het parkeerterrein Blokhoeve in Nieuwegein. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten. De toegang is gratis en iedereen is welkom!

Burgemeester Frans Backhuijs: “Veiligheid is een speerpunt voor de gemeente Nieuwegein. Als gemeente willen we dat het veilig is in Nieuwegein en dat inwoners zich ook veilig voelen. Daarvoor is het belangrijk dat inwoners en hulpdiensten elkaar kennen en weten te vinden. Niet alleen in nood, maar ook voor een ‘veiliger gevoel’. Deze Veiligheidsdag biedt de gelegenheid om kennis met elkaar te maken.”

Politie, ambulance, brandweer, handhaving, Veiligheid & Defensiecollege (ROC) en gemeente Nieuwegein geven op 15 oktober een kijkje in wat veiligheidsdiensten doen. Om 12.00 uur en 14.00 uur houden zij een demonstratie. Zij bootsen dan een incident na en vertellen hoe ze het aanpakken. Tussendoor verzorgt de Dansfabriek twee optredens om 13.00 uur en 15.00 uur.

Er zijn ook marktkramen met informatie, brandspuitauto’s, een fittest en een koffiekraam. Voor kinderen is er nog een springkussen, popcorn, suikerspin en allerlei sporten en spellen. De Veiligheidsdag is interessant voor kinderen én volwassenen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk