Veel bekeuringen uitgeschreven tijdens bromfietscontrole

Afgelopen maandag 20 februari heeft de politie in Nieuwegein een grote bromfietscontrole gehouden in Nieuwegein. Deze controles waren op diverse plaatsen. Ook in Houten werd gelijktijdig controles gehouden. In totaal zijn er 17 bekeuringen uitgeschreven voor slecht werkende remmen, rijden zonder helm en opgevoerde brommers.

Tijdens de controle werd gekeken naar de technische staat van de brommers (hoe hard gaan ze, zijn de banden goed, doen de remmen het, etc.). Ook werd gecontroleerd of de bestuurders in het bezit waren van een geldig rijbewijs.

Diverse bromfietsen hebben een WOK-status gekregen en mogen pas weer rijden nadat ze zijn goedgekeurd door het RDW. Twee motorblokken zijn in beslag genomen omdat ze mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

De politie laat onze redactie weten: ‘Veiligheid op de weg en fietspaden vinden wij belangrijk. Om die reden houden wij regelmatig controles. Zorg dat je brommer op orde is, hou je netjes aan de snelheid en zet indien verplicht je helm op (+bandje vast). Dit is voor jouw veiligheid en die van je mede-weggebruikers.’

One thought on “Veel bekeuringen uitgeschreven tijdens bromfietscontrole

  1. hessel

    Om te weten of het aantal bekeuringen hoog is dient bekend te zijn hoeveel bromfietsers zijn gecontroleerd en hoeveel bekeuringen er zijn geschreven. Dan kan je een bekeuringspercentage uitrekenen. Politie Nieuwegein hoeveel scooters/bromfietsers heeft u gecontroleerd????

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren