Bejaardensoap op TV uit Vreeswijk

RTV Utrecht start op 5 september met ‘Zomer in Vreeswijk’, de eerste bejaardensoap ooit op de Nederlandse televisie. Zangeres en cabaretière Tineke Schouten zingt voor deze serie de gelijknamige titelsong. In de unieke serie ‘Zomer in Vreeswijk’ volgt RTV Utrecht vier sterren die de zeventig al zijn gepasseerd. De serie laat zien dat een bejaarde meer is dan een bloemetjesjurk achter de geraniums.

Terwijl ‘soapies’ in andere series vooral jong en mooi moeten zijn, zal RTV Utrecht laten zien dat ook ouderen kunnen schitteren in een real life soap. De serie ‘Zomer in Vreeswijk’ is een soap over ouderen, waarin RTV Utrecht wekelijks de belevenissen volgt van de bewoners van ‘Huize Vreeswijk’ aan de Lek. Nog nooit eerder werd op deze manier het leven in een bejaardenhuis in beeld gebracht. Geen documentaire over kommer en kwel in een verzorgingshuis, maar een serie die het leven van ouderen laat zien zo als het is: met al zijn leuke en bijzondere momenten.

Een zomer lang worden vier hoofdpersonen gevolgd. Zo zijn wekelijks de avonturen te zien van de rondrazende mevrouw Tenwolde, het bingo-gekke echtpaar Beringer en de levenslustige mevrouw Hoefkens. Wie botsen er bij de bingo?, Wat bloeit er achter de geraniums?, En welk kapsel is deze zomer in bij oud Nederland? ‘Zomer in Vreeswijk’ is vanaf 5 september elke vrijdagavond om 18.12 uur te zien op Regio TV Utrecht (herhaling elk uur).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk