Begrotingsraad en Nieuwegein kiest

Aanstaande donderdagmorgen om 10 uur in de ochtend beginnen de algemene beschouwingen. Wie het boeiend vindt om de fijnere politieke draaien van sommige partijen te aanschouwen, neemt dus een ochtendje vrij. Om omstreeks 12.30 uur moet iedereen zijn eerste Zegje gedaan hebben.

Het komt zo uit als al gevreesd was. De raadsfracties hebben nauwelijks overleg gepleegd en dus gaan we met een paar moties de strijd in waarbij die van de meerderheid zullen worden aangenomen, ook al vindt de oppositie dat men lang niet ver genoeg gaat in het verminderen van de bezuinigingscapriolen van dit college.

Het domste is dat er geen enkel tegenargument geaccepteerd wordt en de machinerie niet te stoppen is. Dat zijn van die momenten in de Politiek dat de lol er volledig af is. Ooit gebeurde dat een keer eerder, toen buitengewoon goede argumenten rondom het parkeren in de Binnenstad genegeerd werden eenvoudigweg omdat ze van de kleinste oppositiepartij kwamen. Het kon zogezegd niet waar zijn dat de meerderheid ongelijk had. Zo ook nu!

Gelukkig komen er nu al heel snel verkiezingen en dan kunnen we ons wellicht bevrijden! Wat een vreugde zal dat zijn!

Wat onze stad betreft gaan we nu een soort droevige opera zien en horen. Een gemeente niet gehinderd door ervaring en kennis op het operationele gebied betreffende vinden, motiveren en sturen van vrijwilligers, gaat aan de slag om deze voor hen volledig nieuwe activiteiten op poten te zetten! Natuurlijk, let op mijn woorden, komt er iemand met de geniale inval om een organisatiedeskundige voor veel geld een en ander te laten opzetten! Natuurlijk is de VNG* vanwege de WMO* al lekker bezig om een en ander te bepraten, te documenteren en organiseren. Maar een werkende model met aanpassingsmogelijkheden aan specifieke situaties is natuurlijk nog niet klaar en dat zal nog wel even duren!

Het is alleen maar jammer dat ondertussen onze stad al verloedert op het niveau van het onderhoud aan onze groenvoorzieningen en het onkruid op straten en pleinen. Daar komt straks nog veel meer bij wanneer langzaam maar zeker blijkt dat bezuinigingen allerlei neveneffecten hebben op de sociale cultuur van onze stad. Immers al die problemen die de gemeente via allerlei nota’s aangekaart heeft en waarvoor zij oplossingen aangedragen heeft, zijn nu in feite kaduuk! De minste analyse wat dat voor gevolgen en kosten heeft, moet nog gemaakt worden! Ooit was regeren vooruitzien. In Nieuwegein schijnt het “blindemannetje spelen” te zijn.

De kruik gaat zo lang te water tot hij barst! Maar dan krijgen we gezamenlijk een heel ander rekening gepresenteerd!

*VNG: Vereniging Nederlandse Gemeenten

*WMO: wet maatschappelijk ondersteuning die nog in aanleg is en heel veel denkt te kunnen doen door de inschakeling van vrijwilligers! De kamer heeft het voornemen even stevig vertraagd en er zal nog heel wat moeten gebeuren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk