Begraven van foetussen

Vanaf januari 2014 is het mogelijk om foetussen te begraven op gemeentelijke begraafplaats Noorderveld of de as van foetussen te verstrooien op Noorderveld tegen een speciaal (laag) tarief.

Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein heeft besloten om vanaf januari 2014 het begraven van foetussen en het verstrooien van as van foetussen tegen een speciaal tarief aan te bieden. Er kwamen vragen van inwoners of in deze behoefte kon worden voorzien. Naar schatting gaat het jaarlijks in de regio om een paar honderd foetussen.

De gemeente heeft dit verzoek nader bekeken en biedt bovengenoemde mogelijkheden tegen een speciaal (laag) tarief aan per 1 januari 2014. Een eventuele afscheidsceremonie kunnen ouders zelf organiseren. De ouders kunnen dan de uitvaart zelf organiseren of een uitvaartleider naar keuze in de arm nemen.

Een foetus is een baby die voor de 24ste week van de zwangerschap is overleden.
De foetussen kunnen worden begraven op kindergrafveld K van begraafplaats Noorderveld. Ook kan op dat grafveld de as van foetussen worden verstrooid. Ouders mogen ook een gedenkteken plaatsen op het grafje van een foetus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren