Bedrijven verzorgen aftrap JINC Nieuwegein

65 VMBO’ers van het Oosterlicht College gaan donderdag 22 maart op Bliksemstage bij negen  Nieuwegeinse bedrijven. Tijdens deze bedrijfsbezoeken, waarbij de deelnemers de handen flink uit de mouwen zullen steken, vergroten de leerlingen hun kennis van de arbeidsmarkt en groeit hun inzicht in de eigen vaardigheden. Deze Bliksemstage is de eerste activiteit van JINC in Nieuwegein en wordt georganiseerd in samenwerking met Adecco.

In totaal negen bedrijven en instellingen stellen op 22 maart 2018 hun deuren open voor de leerlingen van het Oosterlicht College. Het gaat om Ordina, Gemeente Nieuwegein, Verweij, ArgoAdvies, MSO, Active Ants, SportID, XPO en Portiva. De jonge deelnemers gaan hier op verschillende afdelingen aan het werk, waardoor ze ervaren wat het werk inhoudt en welke beroepen er allemaal zijn.

Doel is de leerlingen beter in staat te stellen een keuze te maken voor een vervolgopleiding. Dit is belangrijk, want veel vmbo’ers kiezen een mbo-studie die niet bij ze past. En dat zorgt weer voor schooluitval en studievertraging.

Deze Bliksemstage is de eerste activiteit in Nieuwegein. Later dit schooljaar zullen nog 105 vmbo-leerlingen een Sollicitatietraining krijgen. Hierbij laten mensen uit het bedrijfsleven tijdens rollenspellen zien hoe je een goed sollicitatiegesprek voert. Dit vergroot de kans van de jongeren op een goede bijbaan of stageplek.

Effectieve aanpak kansenongelijkheid
Projectleider Pauline Slavenburg van JINC staat te trappelen om het startsein te geven voor de eerste Bliksemstages. ,,In Nieuwegein groeien veel kinderen op die niet de kansen krijgen die ze verdienen. We willen hun een steuntje in de rug geven, want zij hebben net zoveel talent als iedereen. Landelijk gezien bereikt JINC ruim 45.000 jongeren per jaar, met name leerlingen uit wijken met sociaaleconomische achterstand. Door die ervaring weten we dat onze aanpak effectief is.”

JINC heeft een landelijke samenwerking met Adecco, waardoor de start in Nieuwegein mede mogelijk wordt gemaakt. Sales Consultant Lotte Cooke ziet de aftrap met vertrouwen tegemoet: ‘’’Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’, zei Pippi Langkous. Kijk eens verder dan iemand zijn opleiding en ervaring en kijk naar de persoon. Wij zijn ontzettend trots dat wij een landelijke samenwerking hebben met Jinc en een steentje bijdrage door ons netwerk te benaderen voor initiatieven zoals de bliksemstages. Jongeren laten zien dat er heel veel mogelijk is als je de wil hebt en bereid bent er hard voor te werken.’’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren