Beatrixschool gaat voor Gezond

Op locatie Wijkersloot van de Koningin Beatrixschool in Nieuwegein is vorige week het project Ga voor Gezond gestart. In alle groepen wordt de komende weken extra gewerkt aan een gezonde leefstijl. Er is aandacht voor gezond eten, gezond bewegen, maar ook voor een gezonde manier van met elkaar omgaan. Kortom, gezond gedrag in al zijn facetten! De school voert dit project uit in samenwerking met de GGD, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en het Gezondheidsinstituut NIGZ.

In de lesmap Ga voor Gezond van de GGD staan allerlei lesideeën die deze weken op de Koningin Beatrixschool worden ingezet. Het project is gestart met een minimusical door de leerkrachten en een spelletjesdag waarbij fruit eten en lekker bewegen centraal stonden.

Na afloop van het project op school kan een aantal kinderen de Beweegtas van het NIGZ mee naar huis krijgen. De ouders worden uitgenodigd een aantal weken dagelijks met hun kinderen beweegspelletjes te doen. Het benodigde materiaal zit in de Beweegtas, voorzien van spelkaarten en een handleiding. In onze regio zijn slechts 5 scholen ingeloot voor dit project, dus we boffen!

Op woensdagavond 15 februari zet de school haar deuren open voor ouders en andere belangstellenden om de opbrengsten van dit project te komen bekijken. Er zijn dan werkstukken van kinderen te zien, maar ook optredens van diverse groepen. Deze projectavond begint om 18.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk