Katern

Beachvolleyballer Robert Meeuwsen uit Nieuwegein in de lappenmand

Beachvolleyballer Robert Meeuwsen kampt met een blessure. De beachvolleyballer uit Nieuwegein heeft een scheurtje in een ribspier en staat daardoor eventjes aan de kant.

Meeuwsen in de media: ”Ik heb die blessure vorige week opgelopen tijdens een training. Daarna ben ik meteen gestopt. Rust houden is een van de dingen om het te helen, maar ik moet ook dagelijks bezig blijven en vooral niet de grens opzoeken.”

Zonder wedstrijdritme richting het NK
De blessure kwam op een ongelukkig moment, enkele dagen voor het koppel Brouwer-Meeuwsen de eerste officiële wedstrijden van het uitgestelde seizoen zouden spelen. Het Eredivisie-toernooi in Almelo van afgelopen weekend werd overgeslagen en ook komend weekend in Zaandam is het duo niet te zien.

“Het gaat wel de goede kant op, maar de blessure heeft tijd nodig. Daarom is het NK het doel”, vertelt Meeuwsen. Dat Nederlands kampioenschap staat gepland van 21-23 augustus in Scheveningen. De Nieuwegeiner heeft dus nog anderhalve week om zich voor te bereiden, maar mist dan wel wedstrijdritme.

“De fysio zegt dat het haalbaar is, maar het is te vroeg om daar nu al iets over te zeggen. Kijkend naar de lijn die ik afgelopen week heb gemaakt, moet het lukken”, zegt Meeuwsen optimistisch.

King of the Court in Utrecht en EK in Letland
Vanwege het coronavirus is ook het seizoen voor de beachvolleyballers anders dan normaal. Toch hebben Brouwer en Meeuwsen, naast het NK, hun doelen voor ogen. “Het EK beach is van 16-20 september (in Letland, red.) een groot doel voor ons, en de week daarvoor is er nog King of the Court op het Jaarbeursplein in Utrecht. Dat is echt een toptoernooi met ook internationale topteams”, kijkt hij blij vooruit.

Meeuwsen verwacht niet dat het niveau, nu er een lange zomerstop is geweest, anders zal zijn dan andere jaren. “Ook wij zijn al drie maanden in training. We staan er goed voor en zijn gretig”, zegt hij. “Waar mogelijk spelen we de komende weken zoveel mogelijk toernooien, ook in de Eredivisie. Dan moet ik wel fit zijn tegen die tijd.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren