Katern

Beachvolleyballer Robert Meeuwsen uit Nieuwegein blinkt uit tijdens World Tour Finals

Beachvolleyballers Robert Meeuwsen uit Nieuwegein en Alexander Brouwer hebben tijdens de World Tour Finals hun tweede zege geboekt. Tegen het als tweede geplaatste Qatarese koppel Cherif/Ahmed won het Nederlandse duo met 21-16, 21-18.

Met die zege zetten Meeuwsen en Brouwer een grote stap richting de kwartfinales. Om die te bereiken moeten ze tweede of derde worden in een poule met vijf teams. Na drie van de vier duels staan Meeuwsen en Brouwer tweede.

In de finaleweek van de World Tour begon de Nieuwegein en zijn partner met een nederlaag. De Nieuwegeiner ging samen met Alexander Brouwer onderuit tegen de Russen Emenov en Leshukov (1-2).

Afgelopen donderdag zorgde Robert Meeuwsen tijdens het finaletoernooi van de World Tour beachvolleybal voor een grote verrassing. Samen met zijn vaste compaan Alexander Brouwer versloegen zij het Noorse koppel Mol/Sørum in drie sets.

De Noren, twee maanden geleden in Tokio winnaars van Olympisch goud, wonnen alleen de tweede set met 25-23. De eerste ging met 25-19 naar Meeuwsen en Brouwer. De derde en beslissende set was zinderend spannend en eindigde in 24-22 voor het Nederlandse koppel.

De laatste poulewedstrijd is tegen de Italianen Carambula en Rossi. Vanaf zaterdag staan de kwartfinales op het programma.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren