Katern

Basisschool de Toonladder en burgemeester Backhuijs en wethouder Kuiper geven goede voorbeeld tijdens het Nationaal Schoolontbijt

Burgemeester Frans Backhuijs en wethouder Jan Kuiper bezochten op 7 november basisschool De Toonladder Galecop voor het Burgemeersterontbijt. Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt leren kinderen het belang van een gezond ontbijt. Aan het eind van het ontbijt doneerde burgemeester Frans Backhuijs namens de gemeente Nieuwegein een bedrag aan Kinderpostzegels, het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt 2018.

Het was een feestelijke gebeurtenis! Alle leerlingen zaten aan een lange rij tafels door de gangen van de school. In het kader van zorgen voor en leren van elkaar, at een jongere leerling met een oudere leerling Het was mooi om te zien hoe er voor elkaar werd gezorgd. Onder het genot van een broodje en een glas melk maakten de leerlingen kennis met de burgemeester en de wethouder en wisselden ze van gedachten.

Gezond ontbijt
In de week van 5 tot en met 9 november ontbijten meer dan een miljoen kinderen op duizenden scholen en honderden stadhuizen. Met een lekker en gevarieerd ontbijtpakket, vrolijke placemats, grappige doeboekjes en leuk lesmateriaal schonken ze aandacht aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

‘Na afloop van het ontbijt ging de burgemeester nog even langs bij alle groepen om in te gaan op de vragen die de leerlingen hadden bedacht. Deze vragen waren zowel persoonlijk, “Hoe oud bent u?”, als zakelijk, “Welke plannen heeft U voor Nieuwegein in het algemeen en de wijk Galecop in het bijzonder?”. Alle vragen werden uitgebreid door de burgemeester beantwoord. Na anderhalf uur was het tijd voor de burgemeester om te vertrekken. Dit ontbijt zullen de leerlingen niet gauw vergeten!’ aldus de directeur Leendert Jan Meijwaard van de school.

Donatie aan Kinderpostzegels
Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat de stichting Kinderpostzegels. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Één van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de héle klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt. Net zoals bij het Nationaal Schoolontbijt, waar de hele school aan ontbijttafels schuift. Het thema van de ok: ‘Een feest voor iedereen’.

One thought on “Basisschool de Toonladder en burgemeester Backhuijs en wethouder Kuiper geven goede voorbeeld tijdens het Nationaal Schoolontbijt

  1. John

    Ik vind het belachelijk.
    Laat de ouders hun kinderen eten geven.
    Dat is pas normaal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren