Basisschool De Schouw start met Sportimpuls

Woensdag 16 januari heeft basisschool De Schouw een primeur. Het is de eerste school in Nieuwegein die meedoet aan het project Sportimpuls. Op deze middag volgen de leerlingen een actief programma in het zwembad van Merwestein. De middag wordt afgetrapt met een warming-up, daarna volgen clinics voor wedstrijdzwemmen en waterpolo. Aansluitend mogen de kinderen vrij zwemmen.

Directeur van Basisschool De Schouw, Jan Kock, is bijzonder blij met het project. “We kunnen de kinderen op deze manier iets anders bieden dan de gewone gymles. Daarnaast maken ze kennis met sporten die minder groot zijn in Nederland, maar wel heel goed zijn voor de beweging van de kinderen. Sport en beweging is erg belangrijk op De Schouw. Daarom hebben wij een vakdocent, namelijk Eelco Ott, die al onze gymlessen geeft” aldus de heer Kock. De directeur is zelfs zo enthousiast, dat hij heeft besloten om alle inschrijfkosten op zich te nemen.

In het kader van het project Sportimpuls zijn vanaf 16 januari iedere woensdag clinics in het zwembad van Merwestein. Deze clinics worden gegeven in samenwerking met Aquarijn en zijn gericht op wedstrijdzwemmen en waterpolo. De trainingen zijn gericht op het deelnemen aan het Nederlands kampioenschap schoolzwemmen en een nieuw regionaal Waterpolo Toernooi.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk