Katern

Bas Haring denkt & vraagt, schrijft & spreekt

Bijzonder hoogleraar Bas Haring, bekend van zijn columns , lezingen, boeken en televisie is donderdag 25 oktober in bibliotheek De tweede verdieping te gast. Deze inspirerende avond vindt plaats in de bibliotheek in het Stadshuis. De aanvang is om 20.00 uur. De toegang is € 7,50 voor leden van de bibliotheek, niet leden betalen € 12,50.

Bas Haring is Nederlands bekendste filosoof. Op een heldere en prikkelende manier geeft hij wetenschap en filosofie betekenis in het dagelijkse leven. Hij draagt zijn bijnaam “volksfilosoof” met ere en is blij met deze mooie geuzennaam. “Op een frisse en toegankelijke manier probeer ik wetenschap en filosofie zo uit te leggen dat ‘t begrijpbaar wordt voor jan en alleman”. Hij is bijzonder hoogleraar publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Leiden.

Bas Haring vertelt op donderdag 25 oktober over zijn laatste boek Plastic panda’s dat gaat over de verdwijnende natuur. Haring houdt je een lachspiegel voor, zet je op het verkeerde been en slaat dan toe met een verdraaid raak inzicht. Soorten sterven uit en iedere drie seconden wordt een stuk regenwoud ter grootte van een voetbalveld gekapt. Dat voelt als een ramp, maar is het dat ook? Kan een wereld met slechts landbouw bestaan? En zou het er plezierig zijn? Reserveren kan via actie@detweedeverdieping.nu of in de bibliotheek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk