Ballast Nedam uit Nieuwegein schrapt banen

Ballast Nedam heeft vorig jaar een aanzienlijk verlies geleden en schrapt nog eens 150 banen. Dat maakte het bouwbedrijf uit Nieuwegein vandaag woensdag bekend.

Ballast Nedam verwacht in 2013 een operationeel verlies te hebben geleden van 25 tot 30 miljoen euro, waarvan 15 tot 20 miljoen is veroorzaakt door reorganisatiekosten en andere eenmalige lasten. De resultaten van het bedrijf staan onder druk door de aanhoudend slechte marktomstandigheden, daarnaast vielen de opbrengsten van desinvesteringen tegen. Ballast waarschuwde in oktober al dat er verlies zou worden geleden, in plaats van de eerder voorspelde winst van 15 miljoen euro. Het bouwbedrijf wil 30 miljoen euro ophalen door nieuwe aandelen uit te geven.

Bij de reorganisatie worden regionale bouwbedrijven geïntegreerd, daarnaast zullen diverse toeleverende bedrijven worden verkocht. Met de nieuwe herstructurering krimpt het personeelbestand van Ballast dit jaar tot 3000 werknemers, tegen 4000 eind 2011.

Ballast Nedam verwacht dat het aanbod van complexe projecten in binnen- en buitenland blijft groeien. Afgelopen jaar sleepte het bedrijf op dat vlak onder meer opdrachten voor het ontwerp en de bouw van de gevangenis Zaanstad en een Duits windmolenpark op zee binnen. Het bedrijf verwacht verder dat de markt voor infrastructuur goed blijft. In het segment Bouw & Ontwikkeling voorziet het dit jaar geen herstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren