Bakhtali: ‘Kinderprostitutie bij Roma gezinnen’

De fractie Bakhtali is verbijsterd over de ontwikkelingen rond de Roma in Nieuwegein. Het miljoenen verslindende project ‘Wisselgeld’, dat al drie jaar loopt, leidt niet tot het oplossen van de overlast die de Roma veroorzaken in Nieuwegein.

Bakhtali: ‘Integendeel zelfs. Tijdens de voorbereidende raadsvergadering van 14 september j.l. en uit de evaluatiereportages blijkt dat er amper concrete resultaten kunnen worden gemeld. Verantwoordelijk wethouder Lubbinge beweerde tijdens de vergadering dat in woningen van de Roma prostitutie wordt bedreven en dat er in de Roma-gezinnen kinderprostitutie voorkomt.’ De fractie Bakhtali heeft hierover in een brief aan het college vragen gesteld.

Naast prostitutie en overlast blijkt ook, zo staat in de brief van Bakhtali aan het college die vandaag is verstuurd, dat de intermediairs van het project ‘Wisselgeld’ meermaals met messen zijn bedreigd terwijl ze bij de Roma-gezinnen aan het werk zijn. Bakhtali: ‘Dat kan en mag niet. Wij willen graag weten hoe vaak dat is gebeurd en willen graag weten of er aangifte is gedaan van dit strafbare feit.’ Klik hier voor de brief.

Noot redactie: Naar aanleiding van bovenstaand artikel kreeg onze redactie het verzoek van de gemeente Nieuwegein tot rectificatie. Kort daarna kregen wij dit document van de fracties van Leefbaar Nieuwegein, Trots op Nieuwegein en de fractie Bakhtali. Het item staat het op de voorpagina van de website Geenstijl.nl. Aan u het oordeel. Doet u mee met onze Poll? Zie hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren