Baggerwerkzaamheden Nieuwegein

Het waterschap start op 5 september met het uitbaggeren van de watergangen op Landgoed Oudegein. Aansluitend worden ook de watergangen in het `Veilinggebied’ en `De Wiers’ aangepakt. De werkzaamheden duren tot het einde van het jaar. Met deze laatste drie locaties is al het water in en om Nieuwegein gebaggerd.

In de week van 22 augustus start de aannemer met het treffen van voorbereidingen op het Landgoed. Het baggeren gebeurt vanaf het water. Met behulp van een graafmachine op een drijvend ponton wordt de laag bagger van de bodem gegraven. De grond wordt afgevoerd naar een erkende verwerker. Gelijktijdig zal het waterschap een deel van de huidige beschoeiing, welke aan vervanging toe is, verwijderen en opnieuw aanleggen.

Wanneer de werkzaamheden op Landgoed Oudegein zijn afgerond verplaatst de aannemer zijn materiaal naar de locaties Veilinggebied en De Wiers. Hier worden de werkzaamheden vanaf de openbare weg uitgevoerd. De kraan staat langs de watergang en schept de bagger direct uit het water. Ook deze bagger wordt conform de geldende wet- en regelgeving vervoerd en gestort.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk