Baggerwerkzaamheden in Nieuwegein

Het waterschap gaat in week 29 en 30 (vanaf maandag 14 juli) een aantal watergangen in de gemeente Nieuwegein baggeren. Na de bouwvakvakantie volgen nog een aantal watergangen in de gemeente Woerden. De watergangen die gebaggerd gaan worden zijn belangrijk voor de aan- en afvoer van water in dat gebied. Hierdoor is het niet verantwoord om het baggeren langer uit te stellen.

De te baggeren watergangen moeten zorgen voor een goede aan- en afvoer van water in de polder. Een dikke laag bagger op de bodem, belemmert deze functie. Een ondiepe watergang kan minder water afvoeren. Bij hevige regenval kan dit tot overstromingen leiden.

In de gemeente Nieuwegein gaat het om singels in de wijken Hoog Zandveld, Zuilenstein en Jutphaas. Firma De Heer Land en Water gaat de werkzaamheden met een kraan en een schuifboot uitvoeren. De bagger wordt afgevoerd naar eenbaggerdepot in de nabijheid van de watergangen. De werkzaamheden gebeuren grotendeels in stedelijk gebied, waardoor er onvoldoende ruimte is om de bagger op de kant te verwerken. De aannemer heeft per lokatie ongeveer een week nodig om de bagger te verwijderen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk