Baggeren Gekanaliseerde Hollandsche IJssel begonnen

Van den Biggelaar Grond- en waterbouw uit Velddriel is begonnen met het baggeren van de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel (GHIJ). De aannemer is met twee baggersets aan het werk. De lengte van het te baggeren traject is 32,5 kilometer.

Het baggeren duurt zo’n acht maanden en vindt grotendeels buiten het vaarseizoen plaats. Medio oktober – eind maart 2018 zal begonnen worden met het baggeren van de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel tussen Montfoort en de Doorslag in Nieuwegein.

Waarom baggeren
Het waterschap gaat de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel / de Doorslag tussen Nieuwegein en Gouda de komende jaren opknappen, te beginnen met het baggerwerk. Sinds de jaren ’70 zijn er nagenoeg geen baggerwerkzaamheden meer uitgevoerd. Om de vaarweg voldoende diep te houden voor de pleziervaart, is dat hard nodig. Met het baggeren zorgt het waterschap er ook voor dat er meer water door de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel kan stromen. Hierdoor is de afvoer van water in natte perioden en de aanvoer van water in droge perioden gewaarborgd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren