Katern

Recreatieve Badminton Club Nieuwegein bestaat 40 jaar

Dit seizoen bestaat de op één na grootste badmintonvereniging van Nieuwegein, de Recreatieve Badminton Club Nieuwegein (R.B.C.N.) alweer 40 jaar. Een mooie mijlpaal voor de vereniging waar plezier hebben tijdens het bewegen op de eerste plaats staat.

In 1982 heeft een groep vrienden die al enkele jaren aan het spelen was besloten om er een echte vereniging van te maken en zo nieuwe leden te verwelkomen. De doelstelling is altijd gebleven om vooral plezier met elkaar te hebben. De vereniging doet dan ook niet mee aan wedstrijden en competities, al is er wel de mogelijkheid om deel te nemen aan recreatieve toernooien. Op de speelavond in sporthal De Sluis in Nieuwegein spelen de leden twee uur lang partijen tegen elkaar in het dubbelspel.

Bij R.B.C.N. spelen mensen van allerlei leeftijden en niveaus. Het oudst spelende lid is inmiddels ver over de 70! Er zijn leden die voor het eerst een racket vast hebben, maar ook die jaren competitie gespeeld hebben. Een leuke mengelmoes van Nieuwegeiners bij elkaar.

Afgelopen jaren zat de vereniging bestuurlijk in zwaar weer door het overlijden van zowel de penningmeester Jan Folman als de voorzitter Alex Lisman. Beiden betrokken bij de club sinds de oprichting, een groot gemis voor de club.

Gelukkig heeft de vereniging in twee nieuwe leden tevens de bestuursfuncties weer kunnen invullen, zodat er de komende jaren weer gezellig gebatmintonned kan worden!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk