Badeendje van kunstenares Gonneke Prak blijft ‘zwemmen’ in het Stadshuis

Gonneke Prak, Beeldend Kunstenaar, Beeldmaker, inspirator en sparringpartner. De Nieuwegeinse kunstenares won een voorname bouwwedstrijd met LEGO. De wedstrijd werd deze zomer georganiseerd samen met de Hermitage-tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders.

De Nieuwegeinse won in de categorie Fantasiefiguren met de sprookjesachtige creatie ‘Story of a Friendly Dragon.’ Haar winnende ontwerp is te bezichtigen op de tentoonstelling in het Hermitage Amsterdam over de Romanovs – in de ban van de ridders en duurt nog tot en met 24 oktober.

Wethouder John van Engelen (cultuur) nodigde Gonneke onlangs uit om haar namens het college de felicitaties over te brengen voor haar bijzondere prestatie door het winnen van de LEGO-bouwwedstrijd. Hij prees de Nieuwegeinse kunstenares voor haar uitzonderlijke prestatie. ,,We zijn altijd heel trots op onze inwoners die zichzelf onderscheiden met een bovengemiddelde prestatie. Dat verdient alle aandacht,’’ aldus wethouder John van Engelen.

Prak over haar werk: ‘In een boekrol wordt het verhaal van de vriendelijke draak vertelt. In de eerste scène zie je de draak in de grot, de ridder kijkt verschrikt. In de tweede scène zijn de ridder en draak in het bos. De draak laat een bloem zien. In de laatste scène zie je een toren met daarin een jonkvrouw. De ridder zit op de rug van de draak met een bloem in zijn hand. Zo vliegen ze naar de jonkvrouw om haar te bevrijden.’

De jury was buitengewoon onder de indruk van de 75 inzendingen die zij hebben binnengekregen. De diversiteit aan machtige kastelen met de achterliggende verhalen, de indrukwekkende ridderscènes met tal van prachtige details en de fantasiefiguren die zo rechtstreeks uit een riddersprookje lijken te komen, het was voor de jury moeilijk kiezen. Lees hier meer over het werk van Prak waar onze redactie eerder al aandacht aan heeft besteed.

Foto: Fototeam KenM. De Lego Eend van Gonneke Prak (links) verschijnt telkens op mooie plekken zoals in het Stadshuis, zo beloofde wethouder van Engelen (rechts).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren