Backhuijs: ‘Dit is aanslag op onze democratie’

Donderdagavond 8 januari j.l. bezochten ruim 80 Nieuwegeiners de speciale bijeenkomst in het Atrium van het Stadshuis. Dit naar aanleiding van de aanslag op de redactie van het blad Charlie Hebdo. Hierbij werden enkele journalisten, cartoonisten en twee politie agenten in koelen bloede vermoord door moslim terroristen.

Voordat de toespraak van de burgemeester begon werd door een groepje tieners een blikje vanaf De tweedeverdieping gegooid. Dit blikje miste op een haar na de burgemeester en enkele journalisten. Een van de daders kon door een omstander worden tegengehouden en worden overgedragen aan de politie. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

De burgemeester sprak zijn afschuw uit en benadrukte dat geweld nooit de oplossing is om conflicten op te lossen. Backhuijs: ‘Een aanslag als deze is een aanslag op onze democratie die wij zo hoog in het vaandel hebben. Vrije meningsuiting is een groot goed en die moet gewaarborgd blijven.’ De burgemeester sloot zijn toespraak af met een minuut stilte en hield zelf een pen omhoog ter ere van de omgekomen cartoonisten in Parijs. Omstanders het bord met de tekst: ‘Je suis Charlie.’ Ook in de diverse commissie – en raadsinformatie avonden werd begonnen met een minuut stilte en het bordje ’Je suis Charlie.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk