Babbeltruc in Nieuwegein, politie zoekt nep pakketbezorger

Een 79-jarige inwoner van Nieuwegein doet op 22 maart de deur open als een pakketberzorger aanbelt. Dat deze man een ordinaire dief blijkt te zien, ontdekt hij helaas pas als er bijna 4000 euro van zijn rekening is gepind.

Het slachtoffer woont in een flat aan de Richterslaan in Nieuwegein. Op woensdagochtend 22 maart gaat de bel en dan staat er iemand voor de deur die zich voordoet als pakketbezorger. De bewoner kijkt daar niet raar van op, want hij verwacht een pakketje.

SMOES
Maar dan zegt die zogenaamde pakketbezorger dat hij wat meer gegevens nodig heeft van de bewoner, waaronder zijn bankrekeningnummer. De bewoner laat hem binnen en ze gaan de woonkamer in. Hij wil z’n rekeningnummer niet geven, maar de bezorger blijft aandringen en dan ziet de bewoner plotseling dat er nóg een man in de kamer staat en zonder blikken of blozen rondneust in lades van een kast. De bewoner stuurt ze dan meteen zijn huis uit.

PINNEN
Helaas hebben ze dan genoeg tijd gehad om de portemonnee met daarin de pinpas van het slachtoffer te stelen. Daarmee wordt diezelfde ochtend een bedrag van bijna 4000 euro gepind, bij een automaat in Amsterdam.

SIGNALEMENTEN
Pinner
– licht getinte huidskleur
– kort, donker baardje (of een paar dagen niet geschoren)
– blauwe sweater, rood logo op linkerborst
– blauwe trainingsbroek, wit logo op linker bovenbeen
– zwarte schoenen
– grijze jethelm, Nau Fashion, groot zonnevizier
– donker petje
– zwarte schoudertas

Nep-pakketbezorger
– licht getinte huidskleur (mogelijk Pakistaans)
– 40 -45 jaar
– donker, krullend haar
– verzorgd uiterlijk
– sprak goed Nederllands

Wie herkent de pinnende man of weet wie de man is die zich voordeed als pakketbezorger? Bel met uw tips naar 0800 -6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

One thought on “Babbeltruc in Nieuwegein, politie zoekt nep pakketbezorger

  1. John

    Gebeurde 22 maart??? En dat komt nu pas in het nieuws???

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren