Babbeltruc in supermarkt

De politie heeft nog geen verdachten kunnen aanhouden in de zaak van een brutale babbeltruc in Nieuwegein. Het voorval vond plaat medio half december 2015. De politie zoekt getuigen en vraagt om hulp van mensen die tips hebben in de zaak.

Het incident vond in de supermarkt van Nettorama aan de Hildo Kropstraat plaats. Door zakkenrollers werd de bankpas van een 67-jarige vrouw gestolen. Na de brutale diefstal is er 1.500,- euro van haar bankrekening gehaald.

Toen de vrouw klaar was met boodschappen doen, wilde ze buiten op haar fiets stappen. Dan spreken twee vrouwen haar aan. Ze willen zogenaamd op bezoek bij hun oma in het bejaardentehuis, maar weten de weg niet precies. Eén van hen laat haar een heel oude mobiele telefoon zien en vraagt of de vrouw de route naar dat bejaardentehuis kan intypen. Dat vindt het slachtoffer wel een rare vraag, maar legt met de nodige moeite uit hoe de vrouwen er kunnen komen. Daarna fietst ze nietsvermoedend naar huis. Daar aangekomen krijgt ze een telefoontje van haar bank. Haar wordt verteld dat er kort daarvoor grote geldbedragen zijn opgenomen, in korte tijd 1500 euro. Tijdens het uitleggen van de weg naar het bejaardentehuis heeft één van de twee vrouwen kans gezien om de bankpas uit de dichtgeritste tas te halen, zonder dat het slachtoffer dat in de gaten had.

Een van de twee vrouwen kwam in beeld bij de geldautomaat van de bank aan de Weverstedehof. Heel goed is ze helaas niet te zien. Ze heeft haar muts ver over haar gezicht getrokken.

De twee verdachten hebben een blanke tot lichtgetinte huidskleur en zijn mogelijk van Oost-Europese afkomst. Hun leeftijd is rond de 18 tot 20 jaar. Beide vrouwen zijn ongeveer 1,65 meter lang en hebben een normaal tot licht gezet postuur. De verachten droegen allebei een blauwe spijkerbroek.

Heeft u iets van de diefstal gezien of weet u misschien wie de verdachten zijn? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk