Avondcontroles politie en gemeente Nieuwegein

Om (in)zicht te krijgen wie zich door nachtelijk Nieuwegein begeeft, voert de politie samen met de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Nieuwegein controles uit en spreekt zoveel mogelijk bestuurders en inzittenden aan. Afgelopen dinsdagavond en -nacht was de eerste controle van een reeks. De controles worden uitgevoerd omdat het aantal woninginbraken en autokraken fors zijn toegenomen in Nieuwegein.

Tijdens deze controles werden de toegangswegen afgesloten en werd iedere weggebruiker gecontroleerd. Tegelijkertijd surveilleerden motorrijders actief in de wijken. Steekproefsgewijs werd aan bestuurders gevraagd het dashboardkastje of kofferruimte/laadbak te openen, zodat deze op inhoud kon worden gecontroleerd. De controles die vanaf nu regelmatig worden uitgevoerd beginnen rond 20.30 uur en eindigen om 4.00 uur. Onze videograaf Henk van Montfoort was ter plekke en maakte er een videoverslag van. (Klik op het videocameraatje hieronder voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren