Katern

‘Avond voor de Stad’ op donderdag 1 december

Op 1 december begint met de Avond voor de Stad de laatste reeks vergaderingen van dit jaar. Ook deze avond wordt er vanwege het drukke programma in twee zalen vergaderd. Onder andere de volgende onderwerpen komen voorbij:

• Rondvraag
Tijdens de rondvraag komen vragen van raadsleden voorbij over onderwerpen die niet op de agenda staan, vaak op basis van signalen uit de stad.

• Verordening en tarieven betaald parkeren
In onze binnenstad en direct daarbuiten geldt betaald parkeren. De gemeenteraad besluit over de tarieven en zal op 15 december tijdens de Raadsvergadering gevraagd worden deze vast te stellen. Tijdens de Avond voor de Stad kunnen de raadsleden in debat over het voorstel, waarmee de tarieven in parkeergarages en voor parkeren op straat met zo’n 5 procent verhoogd worden.

• Intermezzo
Het intermezzo zal worden verzorgd door Paul Triepels, die iets komt vertellen over Stichting Energie Nieuwegein. Vrijwilligers van deze stichting helpen inwoners van onze stad met het verduurzamen van hun woning.

• Kaderstellende beleidsnota inclusie
Nieuwegein wil een inclusieve gemeente zijn. Dat betekent dat iedereen zichzelf kan zijn. Discriminatie op basis van bijvoorbeeld afkomst, een handicap of seksuele voorkeur moet bestreden worden. Om deze wens om te zetten in beleid, met concrete maatregelen, is er een beleidsnota opgesteld. De gemeenteraad gaat deze avond over deze nota in debat.

Stream
Voor de volledige agenda’s, de bijbehorende stukken en de livestream gaat u naar NieuwegeinseRaad.live/Stream1 en ~Stream2. Uiteraard bent u ook welkom op het Stadshuis om de vergadering bij te wonen.

Tot slot
En dan nog dit: de enquête over de profielschets voor de nieuwe burgemeester is 1566 keer ingevuld door onze inwoners. We zijn erg blij dat er zoveel mensen hebben willen meedenken over wat voor burgemeester onze stad nodig heeft. Op dit moment worden de resultaten van de enquête geanalyseerd, zodat ze kunnen worden meegenomen in de profielschets. Ook alle medewerkers van de gemeente hebben input mogen leveren. Op 9 december wordt de profielschets openbaar gemaakt, zodat iedereen kan lezen naar wat voor iemand we op zoek zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk