Katern

‘Avond voor de Stad’

Inmiddels is de raad alweer bezig aan de tweede reeks vergaderingen van dit jaar. Let op! De raadsvergadering aan het eind van deze reeks vindt dit keer niet plaats op donderdag, maar op woensdag 22 februari. Op deze manier kan de reserve-avond gepland worden op donderdag 23 februari en hoeven de raadsleden niet bijeen te komen in de voorjaarsvakantie – met het risico dat veel leden afwezig zijn.

Wat staat er volgende week 9 februari aanstaande op de agenda? In elk geval weer voldoende voor een dubbel programma; er wordt vergaderd in zowel de Raadzaal als de Gildenborchzaal.

• Inspraak
Tijdens de inspraakronde verwelkomt de raad een inwoner of ondernemer in zijn midden, die zijn mening wil geven over een actuele Nieuwegeinse kwestie. Dus, wilt u uw visie op de zaak kwijt? Neem dan contact op met de griffie van de gemeenteraad!

• Jeugdhulp
In 2023 wordt het nieuwe beleidskader jeugd aan de raad voorgelegd. In de aanloop hiernaar krijgt de raad informatie over de stand van zaken op het gebied van jeugdhulp. Ook krijgt de raad de gelegenheid vragen te stellen en mee te denken over dit onderwerp.

• Intermezzo
Vrijwilligersorganisatie Robin-Food verzorgt wekelijks maaltijden voor elke Nieu- wegeiner die het nodig heeft. Tijdens het intermezzo komt de stichting iets vertellen over haar activiteiten.

• Gezondheidsbeleid
Op dit moment wordt gewerkt aan een omgevingsprogramma gezondheid, waarin staat hoe de gemeente het beleid op dit thema wil vormgeven. Daarover zal het college de raad deze avond informeren, maar het college neemt hierin ook graag de ideeën van de raad mee.

• Omgevingsprogramma klimaatadaptatie
Ook op het gebied van klimaat werkt de gemeente aan een nieuw omgevingsprogramma. Daarin is te lezen hoe Nieuwegein zal omgaan met de gevolgen van klimaatverandering. Deze avond gaat de raad met het college in gesprek over de totstandkoming van het nieuwe programma.

Tot slot
De Avond voor de Stad wordt altijd gestreamd via NieuwegeinseRaad.live/Stream1. Omdat er deze avond een dubbel programma is, is een tweede stream beschikbaar via NieuwegeinseRaad.live/Stream2. Uiteraard bent u ook welkom op het Stadshuis om de vergadering in de Raadzaal of de Gildenborchzaal bij te wonen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk