Avond van de Raad op donderdag 9 september

Op donderdag 9 september is er weer een digitale Avond van de Raad. U bent daarbij online van harte welkom om 20:00 uur. De volgende onderwerpen staan onder andere op de agenda:

Raadzaal:
• Raadsvoorbereidend: Regionale Energiestrategie RES
Het college vraagt de gemeenteraad de Regionale Energiestrategie (RES) U16 1.0 vast te stellen inclusief het concept bod van 1,8 TWh aan duurzame elektriciteit in 2030 met de daarbij behorende randvoorwaarden richting het Rijk en disclaimer. De RES 1.0 moet door zestien gemeenten, de provincie en vier waterschappen worden vastgesteld.

• Informatief: Fietsmogelijkheden tijdens bouw Doorslagzone

Te bekijken via www.nieuwegeinseraad.live/stream1

Zaal 008:
• Dialoog college met de raad: Rekenkameronderzoek MOR melding en bezwaar
De Rekenkamercommissie heeft een onderzoeksrapport naar de MOR meldingen, bezwaar en beroep aangeboden aan de gemeenteraad. Tijdens het dialoog wil de gemeenteraad met college en rekenkamercommissie ingaan op de volgende zes aanbevelingen die toegelicht zijn in de aanbiedingsbrief en het onderzoeksrapport Meldingen Openbare Ruimte (MOR) en Bezwaar en Beroep.

• Dialoog college met de raad: Ontwerp van het Atrium
Het college wil de gemeenteraad informeren over het ontwerp van het Atrium. Het college wil daarbij ingaan op de 3 beslispunten uit het oorspronkelijke raadsbesluit: levendigheid, dienstverlening en financiële haalbaarheid.

Te bekijken via www.nieuwegeinseraad.live/stream2

Tot slot
U kunt de volledige agenda vinden via https://ris2.ibabs.eu/nieuwegein. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van onze gemeenteraad via de Facebook-pagina (@NieuwegeinseRaad), Twitter (@raadngein) en website www.nieuwegein.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffie via telefoonnummer 14 030 of via het e-mailadres: griffie@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren