Avond van de Raad op 11 februari 2021 over WIL en het Warmtebuffer in Zuilenstein

Op donderdag 11 februari is er weer een digitale Avond van de Raad. Publiek kan helaas niet worden toelaten, online ben je van harte welkom om live mee te kijken. De volgende onderwerpen staan onder andere op de agenda.

  • De volgende onderwerpen staan onder andere op de agenda in de Raadzaal:

• Raadsvoorbereidend: Warmtebuffer, bespreking met meesprekers (20:00 uur)
Het college vraagt met dit voorstel aan de gemeenteraad om medewerking te verlenen aan het realiseren van een warmtebuffer op de hoek Symfonielaan/A.C. Verhoefweg. Nu Nederland overstapt van aardgas naar andere bronnen voor het verwarmen van huizen en andere gebouwen, is het college van Nieuwegein op zoek gegaan naar alternatieven.

Een alternatief dat in lijn is met de Routekaart Energieneutraal Nieuwegein 2040 is, is de inzet van een aantal warmtebuffers, vier in Utrecht en één in Nieuwegein. Eneco is voornemens een warmtebuffer van 18 meter (hoogte en doorsnede) te realiseren bij de Symfonielaan/A.C. Verhoefweg. Doel hiervan is om pieken in de warmtevraag op te vangen. Hierdoor wordt op korte termijn gas bespaard en op langere termijn verdere verduurzaming van het warmtenet mogelijk gemaakt.

• Raadsvoorbereidend: Warmtebuffer, bespreking zonder meesprekers (21:05 uur)
• Te bekijken via www.nieuwegeinseraad.live/stream1

  • De volgende onderwerpen staan onder andere op de agenda in Zaal 008:

• Raadsvoorbereidend: 1e begrotingswijziging 2021 en procesbrief 2022 Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) (20:00 uur)
Het college vraagt de gemeenteraad een zienswijze in te dienen op de begrotingswijziging van WIL en een reactie te geven op de procesbrief. Deze brief gaat in op het bijzondere jaar 2021 en de onzekere ontwikkelingen in het komende jaar.
• Te bekijken via www.nieuwegeinseraad.live/stream2

Meespreken bij de warmtebuffer?
Aanmelden kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren via griffie@nieuwegein.nl. De griffie zorgt dan voor deelname aan de vergadering.


Tot slot
Klik hier voor de volledige agenda en alle vergaderstukken van de Raadzaal en de volledige agenda en alle vergaderstukken van de Zaal 008.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!